Iedereen kan zonder afspraak een vaccinatie halen.
Iedereen kan zonder afspraak een vaccinatie halen. (Foto: aangeleverd)

Vaccineren zonder afspraak bij GGD

De vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden zijn nu open voor mensen zonder afspraak. Iedereen vanaf 12 jaar, die zich wil beschermen tegen corona, mag zonder afspraak langskomen voor een eerste prik. De vrije inloop geldt niet voor mensen die al een afspraak voor tweede vaccinatie hebben staan.

GGD Hollands Noorden heeft het vaccin van BioNTech/Pfizer klaarliggen voor inwoners die hun eerste prik willen halen. Zij kunnen langskomen tijdens openingsuren. De enige voorwaarde is: neem een geldig identiteitsbewijs mee. Anders kan het GGD het vaccin niet registreren. Voor kinderen tot 14 jaar, die geen identiteitsbewijs hebben, volstaat de zorgpas. Neem ook een mondkapje mee en trek makkelijk kleding aan om de bovenarm te ontbloten. Meteen wordt een afspraak gemaakt voor de tweede prik na 21 dagen.

Prikken zonder afspraak kan op de vaccinatielocaties van de GGD in Alkmaar, Den Helder, Hoorn (tot 6 september) en Middenmeer. Kijk voor openingstijden op www.ggdhn-corona.nl. 

Meer informatie of enige twijfel? De GGD neemt alle tijd om vragen te beantwoorden. Ook wie prikangst heeft, wordt geholpen en begeleidt.

Inmiddels zijn er in heel Nederland 22 miljoen vaccinaties tegen corona gegeven. In deze regio al ruim 600.000. Vaccinatie beschermt voor een groot deel tegen coronabesmetting én verspreiding van het virus. Er is een hele kleine kans dat iemand na volledige vaccinatie alsnog besmet raakt. Uit onderzoek blijkt dat het risico op ernstig ziek worden en ziekenhuisopname nihil is. Bovendien zorgt vaccinatie ervoor dat het virus minder snel andere varianten kan ontwikkelen.