Zaterdagteam van Always Forward.
Zaterdagteam van Always Forward. Foto: aangeleverd

Overwinning voor Always Forward Hoorn op Wieringermeer

Algemeen

HOORN - Always Forward (zat) heeft in de competitie 2021/22 een goede start gemaakt. In de als ‘altijd lastig’ te kwalificeren uitwedstrijd tegen Wieringermeer behaalde de ploeg een 1-4 overwinning. Die zege kwam tot stand zonder de inbreng van de geblesseerde Kevin van Gasteren, Ivo Rottiné en Ricardo Pengel.

De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de speelhelft van de thuisclub, mede omdat de ploeg uit Slootdorp het accent zwaar op de verdediging legde. Dat werd er niet minder op toen Wieringermeer in de achtste minuut de leiding nam via een snelle uitbraak over rechts, die knap werd afgerond met een schot in de verre hoek.

De gelijkmaker van Forward liet twintig minuten op zich wachten. De druk werd zodanig opgevoerd dat de thuisploeg de bal nauwelijks meer uit het eigen strafschopgebied kon wegwerken en toen die gunstig voor de voeten van Patrick van Dijk terechtkwam, knalde de Forwards middenvelder onhoudbaar binnen. Enkele minuten later bracht Jan-Jaap Schaper de bezoekers op voorsprong door bij de tweede paal Jouke Huitema’s voorzet van rechts doeltreffend af te ronden.

In de beginfase van de tweede helft nam de thuisclub het initiatief, maar na ruim tien minuten verdubbelde Jan-Jaap Schaper de marge met een doelpunt dat veel leek op zijn eerdere treffer, zij het dat in dit geval Miguel Piqué de voorzet afleverde en Stefan Schipper de bal doorkopte naar de tweede paal. Stefan Schipper nam zelf de laatste treffer van Forward voor zijn rekening met een schot uit de draai.

Always Forward (zat): Aron van Loon, Miguel Piqué (65, Mark de Wit), Jelle Huitema, Joey Papamelodias, Thomas Bek, Marijn Sterk, Patrick van Dijk (59, Milco Leijen), Jouke Huitema, Perry Vlasman, Stefan Schipper (78, Hans van der Woude) en Jan-Jaap Schaper.