Tim Akkerman & the Ivy Leaque.
Tim Akkerman & the Ivy Leaque. Foto: aangeleverd

Tim Akkerman & the Ivy Leaque in Manifesto in Hoorn

Algemeen

HOORN - Alweer twintig jaar geleden stond Tim Akkerman aan de vooravond van zijn muzikale carrière. Een carrière, gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten, hits, authentieke keuzes, duetten, bijzondere uitstappen, een veelvoud aan liedjes en nog een groter aantal live shows. Inmiddels is Tim als muzikant en componist niet meer weg te denken in de Nederlandse muziekscene. De band Tim Akkerman & The Ivy League treedt zaterdag 9 oktober op in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn.

Sinds het album ‘The Journey’ (2014) werkt Tim samen met zijn vaste band The Ivy League en toeren zij als een hechte groep door verschillende landen. Bij het derde album ‘Lions Don’t Cry’ (2019) werd de band op de voorgrond gezet en veranderde de bandnaam officieel in Tim Akkerman & The Ivy League. 

Op 28 mei 2021 is de single ‘Silver Linings’ het eerste signaal van hun toekomstige gelijknamige album. Het album vertelt over de zoektocht en het vinden van de mooie kanten van het leven, in het bijzonder als het leven sombere tijden laat zien. 

Schoonheid van het leven

Het afgelopen jaar bracht de band de tijd en ruimte om te focussen op het schrijven van nieuw materiaal. Het is een album voor alle tijden en gaat over het vinden van geluk in de kleinste dingen. Vriendschappen, vreugde en de schoonheid van het leven. 

Het concert in Manifesto is een regulier staand concert, dus zonder anderhalve-meterregel. Dit concert is alleen te bezoeken als je in het bezit bent van een geldige ticket in combinatie met een volledig vaccinatiebewijs óf een aantoonbare negatieve test die is afgenomen via testenvoortoegang.nl . Aanvang 21.00 uur. Meer info en tickets: www.manifesto-hoorn.nl .