De Bibliotheek op School wil kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen.
De Bibliotheek op School wil kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. Foto: Jan Siebring Fotografie

Wethouder Bashara opent Bibliotheken op Scholen in Grote Waal Hoorn

Algemeen

HOORN - Wethouder Samir Bashara opende woensdag 6 oktober op feestelijke wijze de eerste twee officiële Bibliotheken op School op twee scholen in de Grote Waal: het Universum en de Ichthus.

De Bibliotheek op School (Dbos) is een landelijke initiatief en wordt overal in het land uitgerold. Zo kunnen kinderen op scholen lezen en slaan we weer een brug in een wijk waar leerachterstanden zijn. Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis. Dbos wil kinderen en jongeren stimuleren om meer te lezen. En ze leren om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De Bibliotheek helpt op basisscholen om deze doelen te bereiken. Dat gebeurt met deskundige lees/mediaconsulenten, met inspirerende boeken en met een goede digitale lees- en leeromgeving.

Op de Ichthus knipte de wethouder woensdagmorgen het lint door en leende als eregast als eerste een boek. Ook las hij een stukje voor. 

Meer info over De Bibliotheek op School: www.debibliotheekopschool.nl/home.html .

Wethouder Samir Bashara las een stukje voor in De Bibliotheek op School.