Een dansfeestje, maar dan op blote voeten en zonder te praten.
Een dansfeestje, maar dan op blote voeten en zonder te praten. (Foto: Ecstatic Dance Hoorn)

Dansen met Ecstatic Dance Hoorn

HOORN - Een dansfeestje, maar dan op blote voeten, met alleen water en thee en zonder te praten; zondag 17 oktober vanaf 10.00 uur is er een dansfeestje in Hotel Maria Kapel aan de Korte Achterstraat 2a in Hoorn.

Mail en maak kans op vrijkaartjes

In het kort gezegd is Ecstatic Dance een combinatie van mindful bewegen en dansen op een goede beat. Iedereen is welkom, een QR-code is niet nodig voor deze dansvorm.

Het idee van Ecstatic Dance is dat je kunt bewegen zoals jij dat wilt. Dat kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je echt ín het moment bent.

Een Ecstatic Dance wordt altijd kort ingeleid en afgesloten door een host. Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Vervolgens dans je twee uur op de lekkerste muziek gedraaid door dj La Pepers. Dit najaar is er een speciale actie voor dansers: 4 = 3. Voor vier keer dansen betaal je tijdelijk 51 euro in plaats van 68 euro. De vier dans-credits zijn niet persoonsgebonden, dus je kunt ook iemand meenemen. Deze actie is online te bestellen op www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda.

Vrijkaartjes

Hoorns Nieuwsblad mag twee maal twee vrijkaartjes weggeven voor Ecstatic Dance op 17 oktober. Interesse? Stuur uiterlijk maandag 11 oktober een mailtje naar redactie.hrn@rodi.nl om kans te maken. Vermeld duidelijk je naam, woonplaats en telefoonnummer. De prijswinnaars krijgen vanzelf bericht.