Paul en Daniëlle uit Hoorn begonnen twee jaar geleden met verbouwen en hebben slimme, duurzame keuzes gemaakt.
Paul en Daniëlle uit Hoorn begonnen twee jaar geleden met verbouwen en hebben slimme, duurzame keuzes gemaakt. (Foto: aangeleverd)

Gluur binnen bij duurzame buur uit Hoorn

HOORN - Lekker binnen gluren bij de duurzame buur, gewoon vanuit de eigen woonkamer. Donderdag 14 oktober om 20.00 uur kunnen belangstellenden tijdens de livestream ontdekken hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt je mee op pad naar een tussenwoning uit 1921. Bewoners Paul van Kuik en Daniëlle Ellerbroek doen hun verhaal. 

Paul en Daniëlle begonnen twee jaar geleden met verbouwen en hebben slimme, duurzame keuzes gemaakt. Dak en zoldervloer zijn nu goed geïsoleerd. Daardoor is de oude wegzetzolder getransformeerd tot mooie slaapruimte. De oude houten vloer op de begane grond heeft plaatsgemaakt voor schuimbeton met vloerverwarming. Door goed te isoleren is het comfort in de woning enorm vergroot. Paul vertelt: "We zijn er in comfort enorm op vooruitgegaan. De zolder is in de zomer goed koel te houden. En in de koude maanden wordt de warmte veel beter vastgehouden. De subsidie die we hebben ontvangen was een mooie bijdrage in onze verbouwingskosten. En nu besparen we maandelijks op de energierekening." 

Wie zich aanmeldt voor de livestream, krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoners laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Na de rondleiding vindt een live tafelgesprek plaats. Via de chat kunnen vragen gesteld worden. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoners en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 tot en met 15 oktober. Een week lang kunnen belangstellenden binnen kijken bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren.