De ruime opzet van deze winkel, bestaande uit twee verdiepingen, maakt het een avontuur om rond te lopen.
De ruime opzet van deze winkel, bestaande uit twee verdiepingen, maakt het een avontuur om rond te lopen. (Foto: aangeleverd)

Opening Kringloopwinkel RataPlan groot succes

HOORN - Kringloopwinkel RataPlan is 30 september in Hoorn geopend. De opening trok veel publiek en was een groot succes. Naast een ruim aanbod unieke kringloopspullen biedt de kringloop twintig werkplekken aan mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

'Wat hebben ze veel mooie spullen'

Bij binnenkomst wemelt het van de o’s en a’s van enthousiaste klanten. ‘Wat een prachtige winkel’ en ‘wat hebben ze veel mooie spullen’ klinkt het uit verschillende hoeken. De ruime opzet van deze winkel, bestaande uit twee verdiepingen en vele presentaties met allerhande kringloopkoopjes, maakt het een avontuur om rond te lopen. Van de meubelafdeling tot kleding, kleingoed, muziek, boeken, kunst, curiosa en elektronica. Alle afdelingen, die je bij een kringloopwinkel verwacht, zijn ook bij RataPlan Hoorn goed vertegenwoordigd.


RataPlan Hoorn doet aan als een heus kringloopwarenhuis. Een overzichtelijke inrichting, mooie presentaties en een ruim uitgestald assortiment. Naast een fietsenafdeling inclusief fietsenmaker is er een gezellige koffiecorner waar een kopje koffie met iets lekkers genuttigd kan worden en een plantenasiel, waar je planten kunt kopen of een tweede leven kunt geven.

Creëren arbeidsplaatsen 

Stichting RataPlan biedt mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een kans op een plek in de maatschappij en draagt bij aan de routine in het dagelijks leven. Er zijn inmiddels al twintig betaalde werkplekken gecreëerd. Naast deze werkplekken biedt RataPlan Hoorn ook ruimte voor reguliere werkplekken, stagiaires en vrijwilligers. Meer informatie: www.rataplan.nl .