Dropje is een echte binnenkat.
Dropje is een echte binnenkat. (Foto: aangeleverd)

HOORN - Dropje is een lieve gesteriliseerde poes van vier jaar oud. Ze is in het asiel terechtgekomen doordat haar eigenaar niet meer voor haar kon zorgen.

Dropje is een echte binnenkat die nooit buiten kwam en dus prima geschikt voor op een flat of bovenwoning. Bij haar eigenaar was ze aanhankelijk en lag ze graag gezellig op schoot. Maar ze is een heel rustig thuis gewend en verstopte zich als er visite kwam; vreemden konden niks met haar. Ook in het asiel ligt ze graag verstopt en is ze wat paniekerig als dat niet kan. Het dierentehuis zoekt voor Dropje dan ook weer een heel rustig nieuw thuis, zonder kinderen of andere dieren. Haar nieuwe eigenaar zal veel geduld met haar moeten hebben en het haar vergeven als ze af en toe een tik uitdeelt omdat ze het ineens even niet vertrouwt. Er moet sowieso een onderlinge klik zijn, want Dropje reageert op de ene persoon veel beter dan op de andere.

Het dier van vorige week, kater Toby, heeft een nieuw thuis gevonden.

Interesse in Dropje? Het dierentehuis in Hoorn is op afspraak geopend. Bel 0229-218197. Er worden alleen afspraken gemaakt op de dag zelf.