Ivonne met één van haar hondjes, met op de achtergrond de ingepakte spullen die ze meeneemt naar haar tiny house.
Ivonne met één van haar hondjes, met op de achtergrond de ingepakte spullen die ze meeneemt naar haar tiny house. (Foto: Jan Siebring Fotografie)

Ivonne Schrikkema gaat in tiny house wonen

Vervolg van voorpagina 


"De bouwer van mijn huisje is op dit moment nog bezig met een constructieberekening die de gemeente daarna moet goedkeuren. Dat zorgt voor een klein knoopje in mijn maag. Maar ik ben een vasthoudende optimist, mijn glas is meestal voor driekwart vol, dus ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt."

'Ik ben een vasthoudende optimist'

Voor zover Ivonne weet, zijn in de gemeente Hoorn nog geen tiny house-projecten opgezet. Wie interesse heeft om ook in een tiny house te gaan wonen, doet er volgens Ivonne goed aan om een groep te vormen, liefst met mensen die al ervaring hebben met het wonen in een tiny house. Zorg er in ieder geval voor dat je niet alleen bent.

Meer informatie over tiny houses

Meer informatie over tiny houses is te vinden op www.marjoleininhetklein.com . Op www.tinyhousenederland.nl is ook heel veel informatie te vinden, bijvoorbeeld over de wet- en regelgeving op het gebied van tiny houses. Kijk ten slotte ook eens op www.tinyfindy.com, een platform voor vraag en aanbod van tiny houses, woonlocaties, producten en diensten.

Een deel van de woonkamer van het tiny house van Ivonne.