Sun Walenkamp van Semwerkt: "Al met al was het voor ons een fantastische avond."
Sun Walenkamp van Semwerkt: "Al met al was het voor ons een fantastische avond." (Foto: Keesnan Dogger)

'Mooie waardering voor ons allemaal'

HOORN - Semwerkt is dubbel in de prijzen gevallen bij de NHN Business Awards, de ondernemersverkiezing voor Noord-Holland boven Amsterdam. Naast de beste onderneming in de categorie MKB midden, mocht de onderneming ook de prijs voor de beste pitch in ontvangst nemen.

Semwerkt wint NHN Business Awards

Voor de NHN Business Awards waren ook dit jaar weer inspirerende ondernemers genomineerd in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Donderdag 25 november vond de spannende finale plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. De twaalf finalisten probeerden op het podium met hun finalepitch het laatste rapportcijfer van de jury binnen te halen. De jury gaf cijfers voor de criteria Groei en Ontwikkeling, Financiële Gezondheid, Medewerkersbeleid, Ondernemerschap, Regionale betrokkenheid en Innovatie. Tijdens de finale kwam daar dan eindelijk hun laatste rapportcijfer bij na hun finalepitch van twee minuten en konden eindelijk de behaalde finaleplaatsen bekend worden gemaakt. De beste pitcher werd beloond met de NHN Pitch Award en het publiek heeft door middel van stemmen de NHN Publieks Award winnaar bepaald. 

Erkenning

In de categorie MKB midden kwam Semwerkt als beste uit de bus. Met de uitgebreide kennis van online marketing helpt Semwerkt grote en kleine partijen met het verbeteren van hun online-rendement. "Fantastisch dat we deze prijs gewonnen hebben", aldus een trotse Sun Walenkamp, oprichter en directeur van Semwerkt. "We hebben het met z'n allen gedaan, met álle collega's", benadrukt hij. "Een erkenning dat we het hartstikke goed doen en een mooie waardering voor ons allemaal." De onderneming van Sun Walenkamp en Robbert Rosdorff is in zeven jaar tijd, vanaf de start in mei 2014, uitgegroeid tot een bedrijf met 25 werknemers. "Stuk voor stuk gedreven mensen die ervoor willen gaan. Wij leiden onze medewerkers zelf op, de kennis hebben wij in huis. Iemands persoonlijkheid en karakter vind ik het belangrijkste." Semwerkt werd vooral geprezen om z'n ondernemerschap (cijfer 9,2), groei en ontwikkeling (cijfer 9,3) en innovatie (cijfer 9). Als klap op de vuurpijl werd de Hoornse onderneming tweede bij de Publieks Award én mocht Sun zelf de NHN Pitch Award in ontvangst nemen. In twee minuten tijd wist hij Semwerkt op een duidelijke, enthousiaste en dynamische manier te presenteren, voorzien van een duidelijke toekomstvisie. "Op die pitch heb ik ontzettend hard geoefend, maar nooit verwacht dat ik zou winnen. Al met al was het voor ons een fantastische avond. Waanzinnig."