Herdenking

HEILOO - Burgemeester Hans Romeyn en kinderburgemeester Jayden de Vries leggen 4 mei een krans bij het monument ‘De Man van Vught’ aan Frederika’s Hof.

Zij doen dit zonder publiek vanwege de geldende coronamaatregelen. Er is dit jaar opnieuw geen stille tocht.

Burgemeester Hans Romeyn: “Net als vorig jaar bevinden we ons in een bijzondere tijd. Door corona is er dit jaar geen gezamenlijke kranslegging, en wederom houd ik een digitale toespraak. Maar herdenken op 4 mei doen we uiteraard altijd, dus ook dit jaar.”

De traditionele 4 mei toespraak van Hans Romeyn is eerder opgenomen op een locatie in Heiloo met een duidelijke link met de Tweede Wereldoorlog. Dit is zijn laatste 4 mei-herdenking als burgemeester van Heiloo. Komende 31 mei neemt hij in een buitengewone raadsvergadering afscheid.

De kranslegging en de toespraak zijn te zien om 19.00 uur via de Facebookpagina van de gemeente, Beat FM (Ziggo Kanaal 49) en Uitkijkpost TV.

Landelijke herdenking

Dit is voorafgaand aan de Nationale Herdenking. “Met het Nationaal Comité 4 en 5 mei roep ik iedereen op om thuis via de televisie mee te kijken naar de Nationale Herdenking in Amsterdam.”

Om 18.45 uur start de uitzending via de NOS en rond 19.50 uur begint de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit leggen kransen bij het monument op de Dam en om 20.00 uur zal er twee minuten stilte zijn. De landelijke herdenking is ook te volgen via de radio en npo.nl.