De afscheidstour door Heiloo.
De afscheidstour door Heiloo. (Foto: gemeente Heiloo)

Afscheidstour voor Hans Romeyn

HEILOO - Na bijna zestien jaar neemt Hans Romeyn afscheid als burgemeester van Heiloo. Per 1 juni gaat hij met pensioen. Vandaag 28 mei mei zegt hij de samenleving gedag, op 31 mei is er een buitengewone raadsvergadering en wordt de burgemeestersketen tijdelijk overgedragen aan loco-burgemeester Rob Opdam. Komende 8 juli wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd.

Vrijdag vanaf 12.30 uur maakt Hans Romeyn een speciale tour langs een aantal verschillende plekken in Heiloo. Hij stopt bij een aantal haltes voor een enkele persoonlijke ontmoeting en uitzwaaimoment. De route wordt op de website en Facebookpagina van de gemeente (www.heiloo.nl) geplaatst. Wie wil kan langs de route staan om Hans Romeyn en zijn gezin toe te juichen en uit te zwaaien. Een woordvoerster van de gemeente: "We verzoeken belangstellenden vriendelijk om 1,5 meter afstand te houden als zij niet tot één huishouden behoren."

Aansluitend aan deze tour is er een (digitale) bijeenkomst voor genodigden. De bijzondere raadsvergadering op maandag 31 mei van 19.30 tot 22.00 uur vindt plaats in de Cultuurkoepel. De scheidend burgemeester wordt toegesproken door Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning van Noord-Holland, burgemeester Emile Roemer van Alkmaar (namens de Regio Alkmaar), burgemeester Toon Mans van Castricum (namens de BUCH-gemeenten), René van Splunteren (plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad) in samenspraak met Hessel Hiemstra en Tijmen Valkering, namens de gemeenteraad van Heiloo, en Rob Opdam, locoburgemeester (namens het college van Heiloo). Kinderburgemeester Jayden de Vries is aanwezig bij de bijzondere raadsvergadering. Hij zal de ambtsketen overhandigen aan de locoburgemeester. Tot slot houdt Hans Romeyn zijn afscheidsspeech en overhandigt de voorzittershamer aan zijn plaatsvervanger René van Splunteren.

Livestream bijzondere raad

De bijzondere raadsvergadering is niet fysiek toegankelijk voor publiek vanwege coronamaatregelen, maar kan worden gevolgd door middel van een livestream op de website van de gemeente Heiloo (www.heiloo.nl/raad-en-college, doorklikken naar vergaderkalender) en via Beat FM (kanaal 49, Ziggo).


Hans Romeyn neemt 28 en 31 mei officieel afscheid als burgemeester.