Timmerdorp vol blije koppies.
Timmerdorp vol blije koppies. ((Foto: Ed Bausch))

Timmerdorp vol blije koppies

Algemeen

HEILOO - Een grandioos succes in deze tijd. Zo mag je het uitverkochte Timmerdorp Heiloo wel omschrijven dit jaar, overigens de 45e editie.

“Het was best lastig”, zegt stichtingsvoorzitter Sjoerd Wokke namens de 125 medewerkers. “Lastig om in juni te besluiten om de poging te gaan doen. En toen moest die onvoorziene opleving nog komen. Maar we zijn zó blij dat we hebben doorgezet en dat we van de gemeente de support hebben gekregen.” 

Goed georganiseerd

Het moet gezegd: het zien er heel goed georganiseerd uit, ook voor de kinderen. Al van veraf is het gehamer van 675 kinderen te horen. Woensdagochtend waren er al heel wat bouwsels verrezen, een lust voor het oog vanuit de berm van de Omloop. Want verder mocht je, ook de ouders, niet komen. “Het terrein is echt helemaal voor de kinderen.”

‘Mooi die blije koppies’

Wokke is in het dagelijks leven hoofd technische dienst in een hotel. “Dit is een hoop werk erbij, maar het is zó mooi om al die blije koppies te zien. Voor veel kinderen is dit het hoogtepunt van de zomer. En dat is ons veel waard.”