Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

Column: Nieuwe werkplek buurtsportcoaches

Algemeen

“Afgelopen vrijdag was ik in Sporthal het Vennewater bij Bart Ploeger en Kim Groen op bezoek, de buurtsportcoaches van Heiloo. 

Het jongerenwerk en de buurtsportcoaches werken veel samen. We organiseren samen Zomerkamp Heiloo en de pannatoernooien en we werken samen in project The Spot. Tot voorkort hadden de buurtsportcoaches geen vaste werkplek in Heiloo. We werkte daarom vaak samen in Het Trefpunt in jongerencentrum Buk Buk.

Maar daar komt nu verandering in. Bart en Kim krijgen namelijk hun eigen werkplek in de sporthal. Wanneer je de sporthal binnenkomt en meteen rechtsaf slaat, kom je bij het nieuwe kantoor van de buurtsportcoaches. Ze hebben deze ruimte leeggehaald en helemaal geschilderd. Er worden bureaus geplaatst en er komt een vergadertafel.

De buurtsportcoaches zijn aanspreekpunt op het gebied van sporten en bewegen. Ze hebben een groot netwerk bestaande uit verenigingen, fysiotherapeuten, sportscholen en de Sportraad. ‘Heilooërs’ die gezonder willen leven of (meer) willen gaan sporten, zijn bij Bart en Kim aan het juiste adres. Toen ik er vrijdag op bezoek was, zag ik uit het raam hardwerkende vrijwilligers de groenstrook bij de Terriërs bijhouden. Ik besefte me nog maar eens hoeveel respect ik heb voor alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat we zoveel mooie sportverenigingen in Heiloo hebben. Ik kijk er erg naar uit om ook af en toe in het nieuwe kantoor van Bart en Kim te mogen werken. En zeker als straks The Spot er ligt, dat naast de sporthal gebouwd zal worden.”

Maarten van der Molen.