De docenten Heiko Sportel en Monique Witteman.
De docenten Heiko Sportel en Monique Witteman. (Foto: aangeleverd)

'Introductie Familieopstellingen'

HEILOO - Het Trefpunt en Helderheid - Coaching en Familieopstellingen hebben afgelopen maand het drieluik 'Introductie Familieopstellingen' georganiseerd. 

Op drie achtereenvolgende dinsdagen presenteerden Heiko Sportel en Monique Witteman een klein stukje van de theorie waarop familieopstellingen zijn gebaseerd (‘Systemisch Werken'). Daarna kwamen de oefeningen om te ervaren - vooral te voelen - hoe onbewuste patronen in ons gedrag en denken, doorwerken in het hier en nu. Die onbewuste patronen hebben we ons vaak als kind al eigen gemaakt.

In een familieopstelling komen de verborgen waarheden achter die patronen aan het licht. Het ontdekken daarvan is soms ontroerend, soms pijnlijk. De deelnemers konden ervaren dat met het aankijken van die waarheden, inzicht komt en dat maakt dat je je vaak vrijer en blijer gaan voelen.

Eén van de deelnemers verwoordde het zo: "Dank voor de rustige en professionele manier waarmee jullie mij inzicht en rust hebben gegeven wat betreft mijn gevoel over mijn jeugd en het nu.” Een ander zei: "Ik ben erg blij, dat ik hieraan heb deelgenomen. Dit was een zeer waardevolle ervaring.” 

Voor meer informatie: www.helderheid.info