Sandra begrijpt niet waarom de ene speeltuin wél open mag en Speelpark de Swaan in Oudkarspel niet.
Sandra begrijpt niet waarom de ene speeltuin wél open mag en Speelpark de Swaan in Oudkarspel niet. (Foto: Archief)

Meten met twee maten

Speelpark de Swaan, bent u er weleens geweest? Het vijf hectare grote speelpark in Oudkarspel waar alle activiteiten buiten zijn. Dit park mag niet open vanwege de coronamaatregelen.

Hoezo mag de ene speeltuin wel open en de ander niet?

Nou ben ik mij bewust van die maatregelen en heb ik daar begrip voor. Maar wat schetst mijn verbazing; speeltuin OKB in Alkmaar mag wél open. Omdat zij een vereniging zijn, werd mij verteld. Maar bij de OKB moet ook gewoon entree worden betaald! Ook de Batavier in Bergen en Duinvermaak mogen vanaf 28 april open, omdat dit horeca is met een speeltuin 'erbij'.


Wat fijn dat zij wel open mogen! Meen ik echt! Maar hoe zit het dan met speelpark de Swaan? Deze ondernemer heeft meerdere keren per week contact met de gemeente en krijgt dan te horen: wij hebben te maken met Haagse voorgeschreven regels. Hoezo mag de een wel open en de ander niet? Is dit dan eerlijk? Ook een activiteitenweek voor alle leeftijden, met onder meer een handbalclinic bij de sporthal, die gepland staat in de meivakantie, mag doorgaan.

Burgemeester en wethouders, kijk alstublieft nog eens naar deze situatie

Voor de eigenaar van de Swaan, een echte Langedijker ondernemer, is dit moeilijk te accepteren. Beste burgemeester en wethouders, kijk alstublieft nog eens naar deze situatie! Dit speelpark is een aanvulling voor de regio.


Persoonlijk ken ik deze ondernemer heel goed en hoop dat het speelpark snel open mag. Hopelijk is het niet te laat en gaat deze hardwerkende ondernemer het redden...

Sandra Tromp, Oudkarspel