Wijkagent Anne Kees Meines bespreekt het laatste politienieuws.
Wijkagent Anne Kees Meines bespreekt het laatste politienieuws. (Foto: Aangeleverd)

Beste Langedijkers, de afgelopen vier weken is het redelijk druk geweest in de gemeente Langedijk. Naast een aantal incidenten, gebeurt er achter de schermen ook genoeg.

Als wijkagent heb ik veel contact met partners, zoals Woonstichting Langedijk, diverse hulpverleningsinstanties en uiteraard de gemeente. Zo was er donderdag 22 april digitale bijeenkomst met de gemeente en een dertigtal Langedijkers over vaaroverlast. Een mooie vorm van interactie, waarbij burgers mee kunnen denken met de totstandkoming van het nieuwe vaarbeleid.

Bekrassen auto

Van een inwoner uit Noord-Scharwoude kregen wij meerdere meldingen over het bekrassen van zijn auto. De schade liep in de duizenden euro’s. Samen met de melder hebben we kunnen achterhalen wie verantwoordelijk was voor de vernielingen. De dader heeft de schade inmiddels vergoed.

Auto’s besmeurd

Aan de Troostesgroet in Zuid-Scharwoude, werden in de nacht van woensdag 31 maart een aantal auto’s besmeurd met witte verf. De gedupeerden hebben hiervan aangifte van gedaan. Heeft u iets (concreet) gezien of gehoord, meld dit bij ons via 0900-8844.

Vreemde vondst

Zondag 11 april werd in Noord-Scharwoude een boterham met pindakaas op straat aangetroffen, waarin rattengif zat, waarschijnlijk bedoeld om huisdieren te vergiftigen. Gelukkig bleef het bij een eenmalig incident maar wij hebben in het verleden vaker met een dergelijke melding te maken gehad. Daarom vragen we u hier alert op te blijven!

Trappen kat

Woensdag 14 april ontstond er een hoop tumult op social media over het schoppen van een kat door een jongen in Broek op Langedijk. Van dit incident circuleerde een filmpje waarop te zien was dat een jongen een schop gaf aan een kat, waar hartelijk om gelachen werd door andere jongens. De dader kwam zich melden op het politiebureau met zijn ouders, waarbij hij vertelde gezwicht te zijn onder groepsdruk. Ze hadden hem aangespoord om de kat te schoppen, wat hij vervolgens deed om zich te bewijzen tegenover zijn vrienden. Gelukkig bleef de kat ongedeerd. De jongen krijgt ondersteuning voor de toekomst.

Op het achterwiel

Zondag 18 april zagen collega’s een scooter rijden over de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude. De scooter die op zijn achterwiel reed, reed veel te hard. De collega’s sommeerden de scooterrijder naar het politiebureau te komen, maar daar kwam hij niet opdagen. Toen hij later wel verscheen, gaf hij aan de scooter uit elkaar gehaald te hebben en de onderdelen in de sloot te hebben gegooid. Hij heeft meerdere bekeuringen gekregen.

Harde knal

Diezelfde 18e april kwam er een melding binnen over een harde knal, waarschijnlijk veroorzaakt door het afsteken van een nitraatbom, in de omgeving van de Amalia Van Solmsstraat in Noord-Scharwoude. Verschillende geschrokken buurtbewoners reageerden emotioneel en klaagden over gehoorproblemen. Zij hadden het vermoeden waar de knal vandaan kwam en hebben de betreffende buurtbewoner hierop aangesproken. Deze ontkende hiervoor verantwoordelijk te zijn. Ook richting de collega's ontkende hij zijn betrokkenheid hierin. We hadden geen opsporingsindicatie maar hebben de man wel toegesproken.

Overlast op kerkhof

We kregen een melding over jeugdoverlast bij de begraafplaats in Sint Pancras. De overlast ging gepaard met vernielingen aan het gebouw van uitvaartonderneming Dekker. Wij zullen hierop handhaven, aangezien dit een locatie is die niet bedoeld is om rond te hangen. Wanneer wij jongeren aantreffen, zullen zij bekeurd worden.


Langedijkers, blijf gezond!