Afbeelding
Stephanie Schouten

Antwoord op de vraag van Marleen Mars- van Wijk: hoe ben jij deze rare coronatijd doorgekomen?

Dank je wel voor je vraag Marleen, de corona periode is voor bijna elke ondernemer een strop geweest. Alle kapsalons hebben heel zwaar weer gehad maar met het voorruitzicht op beter als we weer open konden. Gelukkig hebben we ons hoofd boven water weten te houden en gaan we er nu weer 100% voor! Persoonlijk heb ik de tijd doorgebracht samen met de kinderen. Een hele gekke bijzondere tijd. Iets wat je normaal niet meer krijgt dus ik heb er van genoten!

Wie bent u?

Mijn naam is Stephanie Schouten en ik woon samen met met mijn vriend Michel Wolfswinkel en onze 2 kinderen Jezz (100 en Mack (6) in Zuid-Scharwoude. Ik mocht dit jaar 40 kaarsjes uitblazen. Samen met mijn zus Tamara de Jongh heb ik een kapsalon in Broek op Langedijk, Salon Schouten V.O.F. In 2003 zijn wij daar in gestroomd, toen nog werkzaam samen met mijn vader Gerard en (stief) moeder Jeanne.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Gerard Schouten en Elly Glas. Gerard is 51 jaar werkzaam geweest in de salon en is net met pensioen. En Elly is administratief medewerkster voor Laan in Heiloo. Die mag nog ongeveer 4 jaar werken. Wat ze met erg veel plezier doet.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben geboren op de Julianastraat in Broek op Langedijk. Ik woon en werk in dit mooie dorp. Het is een voorrecht hier opgegroeid te zijn.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

De mooiste plek vind ik toch echt onze eigen achtertuin. Wat hebben wij het getroffen om op zo’n mooi plekje in het hart van Zuid-Scharwoude op de Dorpsstraat te wonen. Aan de rand van het mooie Duizend Eilanden Rijk.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Heel veel herinneringen, maar vooral de herinnering aan alle dorpsfestiviteiten. Zoals paalzitten, beddenrace, kermis, lichtjesavond. Veel bestaat nog maar sommige festiviteiten zijn verleden tijd.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Mijn advies is dan ook om de dorpsfestiviteiten in leven te houden of weer een nieuw leven in te blazen. Het houdt en brengt de mensen bij elkaar. We worden socialer en hebben dan meer voor elkaar over. Het oude ‘ons kent ons’.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Dat is een spreuk uit de kapsalon namelijk: 'Alles wat erof is ken niet lullek staan.' En daar is niks van gelogen!

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Ik ben een echte Langedijker in hart en ziel en ik kan mij geen beter dorp wensen dan Langedijk

Wie is uw opvolger?

Mijn opvolger is Thessa Prins. Zij heeft een heel leuk en lekker cateringbedrijf genaamd Kookeiland Langedijk. Thessa hoe ben jij op het idee gekomen van een cateringbedrijf en hoe gaat het daarmee?