Lisa Vlug start een nieuw avontuur in Berlijn.
Lisa Vlug start een nieuw avontuur in Berlijn. (Foto: JuRo Unirek)

Langedijkse Lisa Vlug naar Berlijn

't VELD / LANGEDIJK - Na de overstap van Djazzmin Trabelsi naar Füchse Berlin gaat Lisa Vlug ook JuRo Unirek verlaten. Bij Füchse Berlin heeft de 19-jarige Lisa uit Langedijk een contract getekend voor minimaal één jaar. Dat meldt de website van de handbalvereniging.

De sportmakelaars weten de meiden van JuRo Unirek VZV tegenwoordig goed te vinden. Füchse Berlin was voor aankomend seizoen op zoek naar een nieuwe rechteropbouwer, ze kwamen bij Lisa terecht. Na een trainingsstage bleek de klik wederzijds en hierdoor is Lisa nu op zoek naar een woonruimte in Berlijn.
"Ik vind het natuurlijk spannend om de stap naar Berlijn te nemen, maar heb er heel veel zin in! Het wordt een mooi nieuw avontuur. Ik hoop dat ik me bij Berlijn goed verder kan ontwikkelen, zowel als handbalster als persoon. Ik ga de meiden natuurlijk missen, maar ook zeker alle betrokkenen van de club. VZV is een club waar ik me heel erg heb thuis gevoeld in de jaren dat ik hier heb gespeeld,'' vertelt Lisa op de website.
Lisa is in 2014 in de C-jeugd overgekomen van Lacom. Via ons jeugdtraject is ze drie jaar geleden terecht gekomen in dames 1, waar ze al mooie resultaten geboekt heeft. Naast VZV heeft Lisa zich al jong weten te plaatsen in de junioren teams van Team NL waar ze verschillende internationale toernooien heeft mogen meemaken. Vanuit hier is ze in aanraking gekomen met de handbalacademie in Papendal, waar ze reeds twee jaar woont en traint.
Naast de handbalacademie volgt ze ook nog de HBO opleiding sportkunde, waarvoor ze nu in haar tweede jaar zit. "In samenwerking met school zijn we bezig om de opleiding op afstand voort te kunnen zetten. Het wordt een uitdaging, maar ik ga er zeker voor om mijn opleiding uiteindelijk te kunnen afronden,'' aldus Lisa op de website van JuRo Unirek.

Lisa Vlug.
Djazzmin Trabelsi.