Woensdag 30 juni start om 19.00 uur vanaf Museum BroekerVeiling de eerste van negen wandelingen door Langedijk.
Woensdag 30 juni start om 19.00 uur vanaf Museum BroekerVeiling de eerste van negen wandelingen door Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Dorpswandeling in Broek op Langedijk Noord

BROEK OP LANGEDIJK - De lange stilte door de coronamaatregelen is door de gidsen van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk slim benut.

Er is volop gezocht naar nieuw historisch materiaal en dat is gevonden ook. De eerste kennismaking daarmee kan tijdens de eerste wandeling bewonderd worden.

Woensdag 30 juni start om 19.00 uur vanaf Museum BroekerVeiling de eerste van negen wandelingen door Langedijk. Twee gidsen staan dan paraat om de deelnemers te informeren hoe vroeger de Voorburggracht die voor de ruilverkaveling ook daadwerkelijk een gracht was. Door middel van een brug waren sommige eilanden met een brug verbonden met de Dorpsstraat. Bij de Banscheiding gaat het verder over de Dorpsstraat en het Oxhoofdpad. Hier stond vroeger zuurkoolfabriek het Oxhoofd. Ook voert de tocht langs de villa van Bonnet. Een huis met een opmerkelijke historie. De tocht eindigt weer bij het Museum BroekerVeiling. Zoals altijd is de deelname gratis maar een kleine bijdrage voor de gidsen wordt op prijs gesteld.

Afbeelding