Thea Koning neemt met gemengde gevoelens afscheid nemen van 'haar kinderen'.
Thea Koning neemt met gemengde gevoelens afscheid nemen van 'haar kinderen'. (Foto: Bianca Huibers)

Juf Thea neemt afscheid van De Koolvlet

BROEK OP LANGEDIJK – Ook voor Thea Koning is de leeftijd van 66 jaar en vier maanden bijna werkelijkheid. Dat betekent stoppen met werken en volop genieten van andere bezigheden, zoals het knuffelen van het jongste kleinkind van tien maanden.

door ruud de waard

'Ik hou ervan om creatief les te geven'

Thea Koning kijkt terug op een werkzaam leven en zal ongetwijfeld met gemengde gevoelens afscheid nemen van vijftien jaar ‘juf zijn’ op De Koolvlet. “Ik kwam in 2006 op deze school terecht. Ik koos bewust voor de groepen een en twee van de onderbouw’’, zegt Thea. "Juist in deze leeftijdsgroep is er de vrijheid om les te geven door middel van thema's. Ik hou ervan om creatief les te geven en dat past zeker bij de jongste leerlingen. Ik kijk terug op een fantastische periode en ik denk dat het afscheid van deze school, op vrijdag 2 juli, mij niet zo gemakkelijk zal vallen. Je sluit toch ook een lange periode van werken af. Aan de andere kant krijg ik nu alle tijd om aandacht te schenken aan andere zaken, zoals de kleinkinderen, familie en vrienden.’’

Thea Koning, geboren en getogen Langedijkse, kreeg in 1975 haar eerste baan als juf. "Dat was een periode met een enorm overschot aan leraren. Dan was je blij als je aanstelling kon krijgen. Voor mij was dat op een Christelijke kleuterschool in Medemblik waar ik ook ging wonen. Na drie jaar solliciteerde ik bij ‘de van den Berghstichting' in Noordwijk, een onderdeel van de Stichting 's Heerenloo. Ik gaf verzorgenden daar les in spel, gedrag en bewegingsactiviteiten. Ook deze baan duurde drie jaar. Daarna volgde een periode in een gezinsvervangend tehuis in Wijk aan Zee, waar ik waarnemend hoofd was. Ik was ondertussen getrouwd. Ik stopte met werken toen de kinderen geboren werden. In die periode tekende en schilderde ik regelmatig en volgde muzieklessen.

Lees verder op pagina 3

Afbeelding
Afbeelding