Christel.
Christel. (Foto: Gerdien van Tongeren)

Winter 2021, Op het ijs of ín het ijs?

ENKHUIZEN - Terwijl de één zich dik inpakte voor een wandeling op het ijs of de schaatsen onderbond, waren er ook Enkhuizers die niet fanatiek op, maar juist het water ín gingen. IJszwemmen, of zoals de afgelopen dagen: ijsdippen, was deze winter helemaal in. Ook in Enkhuizen gebeurde het volop. Even een wakje maken... en dippen maar. Ook het schaatsen leverde mooie winterplaatjes op.



, overgewaaid uit Rusland gebeurt het ook in Enkhuizen volop. Even een wakje maken en... dippen maar!

Schaatsen Enkhuizen

Of het nu op het Enkhuizerzand is of in de Boerenhoek, wie heeft er nog niet op het ijs gestaan de afgelopen dagen? Nog even snel de schaatsen onderbinden nu het nog kan! De mooiste plaatjes van afgelopen weekend.

ENKHUIZEN - Met temperaturen onder de nul kan er volop op natuurijs geschaatst worden. De schaatskoorts gaat ook aan Enkhuizen niet voorbij. In de Boerenhoek kun je zo het ijs op en de Noorder Boerenvaart is een mooi stukje ijsbaan geworden.

Steeds meer mensen begeven zich op het ijs. Bij Albert Heijn kun je zo het water op en ook onder de meeste bruggen kan er goed geschaatst worden. Lopen onder de bruggen kan niet overal, maar met een vaart eronder door schaatsen kan op veel plekken.

Ook ijsbaan Enkhuizen is open

Ook de ijsbaan in Enkhuizen is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vanwege corona zijn de kantine en toilet gesloten en mogen maximaal 100 volwassenen en maximaal 200 kinderen het ijs op.

Koek-en-zopie

Bewoners van de Pannewalhaven organiseren zaterdag een chocomelk instuif voor kinderen en schaatsers. Natuurlijk met inachtneming van de coronaregels.

Coronaregels

Alle coronaregels die normaal gelden, gelden ook tijdens het schaatsen. Zo is koek-en-zopie mogelijk, want afhalen mag, maar iedereen moet wel 1,5 meter afstandhouden. Het mag niet te druk worden bij de afhaalplek. Ter plekke iets eten of drinken is daarom niet toegestaan en banken of tafels bij de afhaalplek mogen ook niet.

Winter 2021 in het ijs of op het ijs?

Snouck van Loosenpark.
Afbeelding
Enkhuizerzand.
Bovenkarspel.
De Vesting.
Carolien en Marianne.
Op het IJsselmeer, Enkhuizerzand.
Noorder Boerenvaart.
Afbeelding
Afbeelding