Welke politieke vrouw krijgt de Ribbius Peletier-penning 2021?

NOORD-HOLLAND - Namens Provinciale Staten reikt juryvoorzitter Sybilla Dekker vrijdag 5 maart de Ribbius Peletier-penning uit.

Iedereen kon een kandidaat aanmelden voor de Ribbius Peletier-penning. Provinciale Staten zijn op zoek gegaan naar een vrouw die deze onderscheiding verdient vanwege haar inzet voor meer vrouwen in de politiek of omdat zij als politica zo’n inspirerend voorbeeld is voor anderen. De jury heeft een keuze gemaakt uit de 39 Noord-Hollandse kandidaten die zijn aangemeld voor de penning.

Jury penning

De jury bestaat uit voorzitter en voormalig minister Sybilla M. Dekker, Rina van Rooij (oud-Statenlid), Manja van der Weit (Winnaar Ribbius Peletier-penning 2020), Elske Doets (Zakenvrouw van het jaar 2017) en dr. Liza Mügge (Hoofddocent politicologie Universiteit van Amsterdam).

Ribbius Peletier

De viering van 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019 was aanleiding voor Provinciale Staten om vijf jaar lang een onderscheiding uit te reiken aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Provinciale Staten vernoemden de onderscheiding naar Liesbeth Ribbius Peletier. Zij was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en ze werkte haar hele leven aan vrouwenrechten.



Devika Partiman kreeg de penning in 2019 met haar initiatief ‘Stem op een vrouw'. Vorig jaar ontving gemeenteraadslid Manja van der Weit de onderscheiding voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek'.

Meer informatie: https://www.noord-holland.nl/Bestuur/Provinciale_Staten/Ribbius_Peletier_penning

Welke politieke vrouw krijgt de Ribbius Peletier penning 2021.jpg

660.1 KB

Contactgegevens

Arthur Raphet Meeng

Telefoon: 06-18306092
E-mail: rapheta@noord-holland.nl

Volg de provincie op

www.noord-holland.nl

Facebook

Twitter

Instagram @oogvoornoordholland @provincienh

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier.

Disclaimer

De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. "niet akkoord disclaimer" en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.