Gerda (links), hoofd van de afdeling, heeft de robot hond in ontvangst genomen van Marieke (rechts) van Dromehof.
Gerda (links), hoofd van de afdeling, heeft de robot hond in ontvangst genomen van Marieke (rechts) van Dromehof. (Foto: aangeleverd)

Robothond helpt ouderen

LUTJEBROEK - Afdeling Gouw van woonzorgcentrum voor mensen met dementie Sint Nicolaas in Lutjebroek nam dinsdag 13 april een robothond in ontvangst. De robothond is voor één van de cliënten die daarmee verblijd gaat worden.

"Vóór corona, en hopelijk ook straks weer, was een robothond voor een afdeling waar vaak vier of vijf mensen wonen, maar voor de veiligheid is dat nu niet mogelijk en kunnen we iets minder mensen blij maken", vertelt Entenie Kleerekoper van Stichting Dromehof, de organisatie die robothonden beschikbaar stelt.

Troost

De robothond is speciaal ontwikkeld voor de ouderenzorg. Hij ziet er niet alleen levensecht uit, maar hij voelt en klinkt ook net als een echt puppy. Kleerekoper: "Met zijn zachte vacht, rustgevende hartslag en authentieke geluiden is hij een prachtige aanwinst voor iedereen die van dieren houdt. Voor mensen met dementie kunnen deze robothonden veel troost bieden."

Stichting Dromehof is een organisatie, zonder winstoogmerk, die eenzame en hulpbehoevende ouderen in West-Friesland ondersteunt. Dromehof besteedt nu extra veel aandacht aan het uitreiken van deze interactieve robothuisdieren, er zijn ook diverse robotkatten, nu er nog steeds strenge maatregelen gelden voor het bezoeken van de ouderen.


Afbeelding
Afbeelding