Studenten ondersteunen MKB-ers digitaal.
Studenten ondersteunen MKB-ers digitaal. (Foto: Pixabay)

Mbo'ers en hbo'ers helpen mkb'ers

REGIO - Ondernemers in West-Friesland kunnen sinds kort hun bedrijf beter voorbereiden op de toekomst. De Werkplaats Digitaal Ondernemen (WDO) helpt daarbij. Via de werkplaats kunnen ondernemers samen met studenten van Hogeschool Inholland en het Horizon College aan de slag met het analyseren van data, automatisering en online marketing.

Ondersteuning is kosteloos

Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Gevolg is dat digitalisering en dus de groei achterblijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB). Onderwijsinstellingen brengen binnen een nieuwe digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieƫn. MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.

In de werkplaats gaan ondernemers met studenten uit de regio aan de slag met vraagstukken rondom data-analyse, automatisering of online marketing. Studenten helpen bijvoorbeeld bij het opzetten van een website, het analyseren van financiƫle data of bij het inzetten van digitale materialen. De ondernemer krijgt deze ondersteuning kosteloos en om mee te doen heeft de ondernemer zelf geen kennis te hebben van digitalisering. Wie een data-vraagstuk heeft of -uitdaging, klaar is een digitaliseringslag te maken, nieuwsgierig is of meer informatie wil? Ga naar www.nhn.nl/projecten/mkb-werkplaats-digitaal-ondernemen of stel een vraag via wdo@inholland.nl. De ondersteuning van studenten is kosteloos. Studenten leren bij en van het bedrijf.