Niels Lakeman (derde van links): "Natuurlijk komen alle monteurs uit de regio."
Niels Lakeman (derde van links): "Natuurlijk komen alle monteurs uit de regio." (Foto: Foto Hoekstra)

Nieuwe showroom Broekhuis: 'De gezelligheid is gebleven'

ENKHUIZEN - Niels Lakenman, vestigingsdirecteur Broekhuis in Enkhuizen is opgegroeid met auto's. Wie kent niet de show- en trouwauto's met de gelijkluidende naam, zo zichtbaar langs de Drechterlandseweg? "Auto's zitten in mijn bloed", zegt hij met enige trots. "Van jongsaf aan ben ik ermee opgegroeid. Ik weet niet beter."

Een autogaragebedrijf runnen, kent hij als geen ander. Lakenman: "Ik kom uit de streek, woon zelf in Lutjebroek. Dus ik ken veel van onze klanten. Ik probeer ook iedere klant persoonlijk te kennen, maar dat lukt natuurlijk niet altijd!" Hij roemt de West-Friese mentaliteit van eerlijkheid en nuchterheid. "Weten wat je aan elkaar hebt, is zó belangrijk. Eerlijk zaken doen, dat past precies bij Broekhuis. We willen tevreden klanten met wie we open en eerlijk omgaan zodat zij achteraf niet met verrassingen komen te zitten."

Een onbezorgde mobililiteit, noemt Lakenman dat. "Klanten willen we hoe dan ook goed helpen en daarbij is het belangrijk dat we hen recht in de ogen kijken en de mensen thuis laten komen."

Opknapbeurt

Hoewel de oude showroom wel heel gezellig was, kon het pand wel een opknapbeurt gebruiken. Daar is de afgelopen maanden hard aan gewerkt, zegt Lakenman. "Dat ouderwetse had ook zijn charme, maar kon echt niet meer. De verwarmingselementen hingen nog aan het plafond. Nu hebben we vloerverwarming en zijn het plafond en de muren strak wit gespoten. We hebben overal ledverlichting; ook in de werkplaats is dit aangepast. Het is allemaal ruimtelijker en duurzamer. Dat past ook veel meer bij de verduurzaming van ons wagenpark. We verkopen steeds meer elektrische auto's."

"We zijn echt een garage voor het dorp en dat willen we ook blijven", zegt Lakenman. "We zijn kleinschalig en richten ons op de lokale klant. Oók de lokale ondernemers." De gezelligheid is daarom gebleven: "We willen nog steeds laagdrempelig zijn: iedereen kan binnenlopen. We hebben een grote tafel waaraan iedereen kan zitten met wifi, tv en gratis koffie. Dus wachten hoeft geen probleem te zijn."

Dames

Niet onbelangrijk is dat er nu zelfs een damestoilet is. "We hadden nog steeds maar één toilet en dat was een herentoilet. Dat kon echt niet meer."

Ook de werkplaats is aangepakt. "De klant die in de werkplaats komt, en hopelijk mag dat straks na corona weer, ziet dat alles goed geordend is. En natuurlijk komen alle monteurs uit de regio."

Niels Lakeman: "Klenschalig, duurzaam en lokaa.l"
Afbeelding