Afbeelding
(Foto: Inter Visual Studio)

Teststraat doelwit

BOVENKARSPEL - De coronateststraat in Bovenkarspel was deze week wederom doelwit van vandalisme. Zondagmiddag probeerde een man met een breekijzer de teststraat aan de Middenweg open te breken. De verdachte sloeg op de vlucht toen hij werd gezien door een beveiliger.

Naar aanleiding van de inbraakpoging is een Burgernetbericht uitgegaan met het signalement van de verdachte. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 35 jaar oud die een groene jas met capuchon droeg.

Explosief

Dit was niet het eerste incident bij de teststraat in Bovenkarspel. Bij de coronateststraat ging op 3 maart een explosief af. Een metalenpijp ontplofte aan de buitenkant van het pand; hier was vermoedelijk sprake van een zelfgemaakte bom van vuurwerk. Niemand raakte hierbij gewond, de omgeving was wel lange tijd ruim afgezet voor onderzoek door de politie. De Explosieven Opruimingsdienst werd opgeroepen om te kijken of er nog een explosief materiaal was achtergebleven.

Incidenten

Het incident op 3 maart was niet de eerste keer dat er een ontploffing bij een teststraat was. Eerder waren er incidenten bij de teststraten in Urk en Hilversum.

Politie zoekt verdachte.