De leerlingen hebben zin in de activiteitendagen.
De leerlingen hebben zin in de activiteitendagen. Foto: Ed Haakman

Het jaar afsluiten met een grote glimlach

Algemeen

Voor scholieren is het afgelopen jaar vanwege de coronamaatregelen een moeilijk jaar geweest. Het Martinuscollege in Grootebroek grijpt de versoepelingen aan om het schooljaar voor de leerlingen groots af te sluiten. Donderdag 1 en vrijdag 2 juli 2021 organiseren zij activiteitendagen voor de leerlingen; twee dagen boordevol creatieve, sportieve en leuke activiteiten.

“Tijd voor positieve berichten en een grote glimlach op het gezicht van de leerlingen”, aldus Ed Haakman, leraar lichamelijk opvoeding en een van de organisatoren van de activiteitendagen. “Het online les volgen, het gemis aan sociale contacten en activiteiten en de sombere berichtgeving in de media is voor leerlingen niet makkelijk geweest. Nu de leerlingen weer op school zijn, zie je ze ook echt opleven. Wij willen de nare bijsmaak van dit gekke coronajaar ombuigen naar mooie herinneringen”.

Massaal inschrijven voor activiteitendagen Martinuscollege

Leerlingen hebben kunnen aangeven welke activiteiten ze willen doen. Op het programma staat suppen, sieraden maken, sporten, karten, klimmen, paintballlen, koken en nog veel meer. Er is veel keuze zodat er voor iedere leerling aansprekende activiteiten zijn. Leerlingen mogen meerdere activiteiten doen en er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Haakman: “Er is massaal ingeschreven op de activiteiten dus dat laat zien hoe enthousiast de leerlingen hierover zijn. We hebben er dan ook allemaal heel erg veel zin in.”