De Waag door kunstenaar Gerd Wilfert.
De Waag door kunstenaar Gerd Wilfert. (Foto: Aangeleverd)

Zomerexpositie Westerkerk met Enkhuizer kunstenaars

Algemeen

ENKHUIZEN - Deze zomer exposeren twaalf Enkhuizer kunstenaars in de Westerkerk onder de titel Verrassend verschillend. Gedurende juli en augustus is de tentoonstelling van dinsdag tot en met zondag te bezichtigen.

Niet alleen schilderwerken in aquarel, acryl of olieverf, maar ook beelden, foto’s en driedimensionaal vilt wordt tentoongesteld. De expositie is open van 10 juli tot en met 29 augustus 2021. Iedere dag behalve maandag van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar de kunstwerken zijn te koop. Een deel van de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerk. 

Kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn: Hans Alma met fantastisch realisme, acryl; Anneke Copier met driedimensionaal vilt; Wil Cordes met olieverf, bossen en zeeën; Ina Groot met dijklandschappen en plein air acryl; Maura Huig met fotografie; Guus Köster met olieverf en beelden; Yvonne Lub met olieverf en beelden; Barbara Moody met acryl, symbolische werken; Martin de Rooij met aquarel en landschappen; Henc Valkema, fijnschilder olieverf, portretten, landschappen; Claudio Varone, idem en Gerd Wilfert met olieverf, magisch realistisch.

Nieuwe lei

Iedere bezoeker kan tegen een kleine betaling zelf een kunstwerk maken door een nieuwe lei voor het dak te beschilderen of te beschrijven.