Twee eindexamenleerlingen zijn al klaar voor hun diploma-uitreiking.
Twee eindexamenleerlingen zijn al klaar voor hun diploma-uitreiking. Foto: J.J. Jaasma

Hollywood in De Streek

Algemeen

GROOTEBROEK - Afscheid nemen doe je in stijl. De drive-in diploma uitreikingen op het Martinuscollege in Grootebroek staan daarom dit jaar in het teken van de Hollywood Oscars. Na een examenjaar vol coronamaatregelen, online lessen en het moeten missen van een gala en laatste lesdag, is deze bijzondere diploma uitreiking iets waarmee de leerlingen hun middelbare schooltijd op een feestelijke en waardige manier kunnen afsluiten. Komende week is het zover!

Glitter en glamour: volgende week is het weer één groot feest

Aan de Hollywood-letters zoals deze ook in de heuvels van Los Angeles (VS) staan, wordt de laatste hand gelegd en de fotowand van de Oscars is bijna klaar. “Aan de aankleding wordt heel veel zorg besteed”, aldus Joyce Buijsman - Broersen, een van de organisatoren die zich hier mee bezig houdt. Enthousiast vertelt zij: “Van filmlampen, paparazzi, (alcoholvrije) champagne, veel glitter en glamour tot gouden ballonnen; aan alles is gedacht. Op het moment dat de auto’s het schoolterrein op rijden, moeten zij zich in een andere wereld wanen.”

Proosten om iedereen in het zonnetje te zetten

Iedere examenkandidaat mag met een personenauto naar de drive in komen. Voor iedere auto is er een borrelbox en een mooie plek op het schoolplein. Grote schermen tonen video’s van de mentoren waarin de eindexamenkandidaten worden toegesproken en het tekenen van de diploma’s is ook via de schermen te volgen. “We hebben ook een gezamenlijk proostmoment om onze leerlingen even samen in het zonnetje te zetten”, aldus Buijsman.

Gala gevoel voor alle eindexamenleerlingen

Voor de leerlingen is er na ontvangst van hun diploma en een heuse Oscar ook gelegenheid om individueel en met klasgenoten op de foto te gaan. Buijsman: “Nu leerlingen onderling de 1,5 meter afstand niet meer hoeven te houden, wilden wij ze ook de gelegenheid geven met klasgenoten op de foto te gaan in een feestelijke setting. Zo hebben ze hopelijk toch nog een beetje het gala gevoel.”

Stuur je leukste examenfoto naar redactie.drom@rodi.nl en laat iedereen meegenieten!