Schetsontwerp herontwikkeling.
Schetsontwerp herontwikkeling. (Foto: aangeleverd)

Herontwikkeling locatie voormalige Hemschool

HEM - Het college van gemeente Drechterland heeft besloten om de herontwikkeling op de locatie van de voormalige Hemschool definitief te gunnen aan Twinstone B.V. Het schoolgebouw en bijbehorende gebouwen van de voormalige Hemschool in Hem zijn eind april reeds gesloopt. In het nieuwe bestemmingsplan is ruimte voor de bouw van zes woningen.

Het bouwrijp maken van het perceel start na de bouwvak in augustus. De start van de bouw van de woningen staat gepland voor eind 2021 / begin 2022. De woningen zullen naar verwachting eind derde kwartaal 2021 te koop worden aangeboden. De drie tussenwoningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dehemmertoren.nl. Wethouder Yvonne Roos - Bakker is blij dat de nieuwe invulling van de locatie van de voormalige Hemschool nu zichtbaar wordt. Naast woningen komt er ook een speelveld. Omwonenden en toekomstige bewoners worden gevraagd om mee te denken over de invulling van het veld.

Het plan zal worden verkocht door Optima Makelaardij uit Oosterblokker, die de woningen dus zal verkopen. De bouw wordt uitgevoerd door Henver Bouw uit Blokker. Het schetsontwerp is afkomstig van Nieuweboer Architecten uit Zwaagdijk.


Afbeelding