Enkhuizen telt meer dan 200 veteranen, vertelde Harry Morsink vorig jaar nog in een interview met De Drom.
Enkhuizen telt meer dan 200 veteranen, vertelde Harry Morsink vorig jaar nog in een interview met De Drom. (Foto: Aangeleverd)

Voorzitter Veteranencomité Enkhuizen Harry Morsink overleden

Algemeen

ENKHUIZEN - Oud-veteraan Harry Morsink is overleden. Morsink was voorzitter van het Veteranen Comité Enkhuizen en overleed in Zweden op 29 juli jl.

Morsink was op de terugweg van Zweden naar Nederland toen hij in de buurt van het plaatsje Jokkmokk dodelijk verongelukte. Harry Morsink was een motortocht aan het maken naar de Noordkaap, daar kwam hij 27 juli aan. Met deze motortocht wilde hij een moeilijke periode in zijn leven afsluiten; de vrouw van Harry overleed vorig jaar.

‘We zien elkaar nog ieder jaar’

Harry Morsink diende in 1981 in Zuid-Libanon: “Sneller kun je niet volwassen worden”, vertelde hij aan weekblad De Drom in 2020. Als 20-jarige korporaal werd hij naar Zuid-Libanon uitgezonden voor de UNIFIL-vredesmissie. “Ik ging er als hele jonge kerel heen en kwam terug als een volwassenen man. In een half jaar heb ik niet zoveel meegemaakt als daar. Ook vervelende dingen, mensen die overlijden bijvoorbeeld, maar de kameraadschap was groot. En dat is het nog steeds. We zien elkaar nog ieder jaar.”