'Elke beweging heeft positief effect.'
'Elke beweging heeft positief effect.' (Foto: Aangeleverd)

Bewegen is goed voor iedereen

REGIO - Bewegen is goed voor iedereen, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als je een beperking hebt, in welke vorm dan ook, is het niet altijd makkelijk om een sport- of beweegactiviteit te vinden die geschikt is en die je ook nog eens leuk vindt. Toch zijn er voor iedereen mogelijkheden. Marieke Wever, coördinator Aangepast Sporten bij Team Sportservice: “Het aanbod is heel groot. Welke beperking je ook hebt, Team Sportservice streeft ernaar om voor iedereen passend aanbod te vinden.”

Ook voor sporters met een beperking

Marieke Wever: “Team Sportservice heeft als doel om iedereen de kracht van sport en het plezier van bewegen te laten ervaren. Daarmee bedoelen we ook écht iedereen. We helpen bijvoorbeeld mensen met een beperking vinden naar een passende sport. En we adviseren verenigingen hoe zij een divers mogelijk aanbod kunnen realiseren. Ook deskundigheidsbevordering en advisering bij subsidie- en sponsoraanvragen behoren tot de mogelijkheden. En ook het opzetten van nieuw sportaanbod waar behoefte aan is, in samenwerking met de al bestaande sportaanbieders.”

Overzicht sportaanbod

Zie voor een overzicht van het aangepast sportaanbod in deze regio de website www.unieksporten.nl. Uniek Sporten is hét landelijke platform voor het aangepast sporten. Team Sportservice West-Friesland zorgt voor een up to date aanbod in onze regio. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Team Sportservice via: westfriesland@teamsportservice.nl.