Afbeelding
(Foto: Jouwk Ras)

En de première nadert…

Verder lezen van pag. 1

De sfeer binnen het theatergezelschap wordt langzaam steeds nerveuzer, er is nog maar weinig tijd tot de première, de regisseur wordt ongeduldiger, kostuums zijn nog niet af, er is geen decor en wie doet eigenlijk precies wat? En wie zit er steeds met het licht te klooien en wie doet het met de regisseur, en wie niet? Allemaal vragen waar nog antwoord op verkregen moet worden, vóór de avond van de première...

Willeke over het stuk: "Als spelers hebben we verschrikkelijk veel lol en dat kun je als kijker goed merken. Iedereen straalt uit van: Yess, we mogen weer spelen! Het is een droog stuk. Er is veel onhandigheid. De regisseur wordt zo gefrustreerd, die probeert het zinkende schip te behoeden voor het zinken. En we gaan live muziek maken. Ik speel akoestische bas. De bezoeker mag beoordelen wat 'ie ervan vindt. Ik vind mijzelf natuurlijk fantastisch!"

Livemuziek

Amateurs! is geschreven door Wannie de Wijn, professioneel acteur, regisseur en schrijver. Hij was als vaste acteur verbonden aan onder andere Theater van het Oosten en Toneelgroep de Appel. Voor de laatste schreef en regisseerde hij eveneens meerdere stukken. Deze tragikomedie is in 2009 voor het eerst door een professioneel gezelschap gespeeld. Daarna vele malen door amateurgezelschappen.

Toneelgroep Drommedaris 

De Toneelgroep Drommedaris heeft een lange staat van dienst en is het huisgezelschap van de Drommedaris waar de groep oefent en bij voorkeur uitvoert. Hoewel de acteurs amateurs zijn, is de regisseur professioneel. In de deskundige handen van Irma Sijs komen de amateurspelers net als in het stuk dat gespeeld wordt tot ongekende hoogten. En acteren dat je niet kunt acteren is de spelers zeker toevertrouwd. www.tgdrom.nl. Reserveringen via ww.drom.nl.