Het is gezellig in de keuken van Eetcafé De Bonte Veer.
Het is gezellig in de keuken van Eetcafé De Bonte Veer. (Foto: aangeleverd)

De aanschuiftafel van Margreet zorgt voor gezelligheid

Carpaccio of garnalenkroketjes, een schnitzel of verse vis? Bij Eetcafé De Bonte Veer in Enkhuizen staat het allemaal op het menu. Met iets extra: gezelschap. Want het eetcafé heeft een aanschuiftafel waar mensen die anders in hun eentje eten, kunnen aanschuiven. ‘We zien dat aan die tafel contacten ontstaan waar mensen ook later mee afspreken', zegt bedrijfsleider Margreet Loots.

In de buurt van De Bonte Veer wonen veel ouderen nog zelfstandig. Dat gaat prima, ze redden zich goed, maar koken voor jezelf alleen is nou niet bepaald gezellig. In De Bonte Veer kunnen mensen op woensdag, donderdag en vrijdag binnenlopen voor een lekkere daghap of een driegangenmenu aan de aanschuiftafel in het eetcafé. Het doel: gezelschap tijdens het eten, en eventueel sociale contacten. ‘We zijn de tafel vier jaar geleden begonnen om eenzaamheid te bestrijden,' vertelt bedrijfsleider Margreet Loots. ‘Ik zie elke avond hoe gezellig iedereen met elkaar zit te kletsen. En de aanschuiftafel heeft gevolg: mensen spreken af om samen een rondje te fietsen of ze gaan bij elkaar op de koffie. Als ik dat hoor, word ik daar echt blij van.' Margreet nodigt iedereen uit de buurt uit om aan te schuiven. 'In de keuken staan een professionele kok en twee mensen van de dagbesteding van Leekerweide. Samen maken zij voor meer dan veertig mensen dat heerlijke menu.' Zin om te komen eten? Vooraf reserveren is in verband met corona gewenst en gasten worden gevraagd hun QR-code te laten checken. 

Doe es gewoon vrijwillig

Ook ‘es gewoon vrijwillig doen'? Laat het Vrijwilligerspunt Westfriesland weten via een mail naar info@vrijwilligerspunt.com of bellen naar 0229-216499 of meld je direct aan via www.vrijwilligerspunt.com/doe-es-gewoon-vrijwillig