50 Jaar Freetime Old Dixie Jassband in Enkhuizen.
50 Jaar Freetime Old Dixie Jassband in Enkhuizen. Foto: aangeleverd

Jazzclub zet 50-jarig Freetime in spotlights

Algemeen

ENKHUIZEN - Het jaar zou op zondag 19 december stijlvol worden afgesloten in de Sgt.Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen met een unieke muzikale 50e verjaardag van de Freetime Old Dixie Jassband die haar gouden jubileum zou vieren. Helaas kan dat vanwege de coronamaatregelen niet live in de jazzclub plaatsvinden. Via een stream wordt de band vanaf 16.00 uur in de spotlights gezet.

Live stream zondag 19 december 16.00 uur

Jazzliefhebbers kunnen met een hapje en een drankje in de hand deze stream bereiken via de website www.sgtpeppersjazzclub.nl. Op de homepage is een button aangebracht waardoor het concert zichtbaar wordt. De club hoopt dat als jazzliefhebbers geen internet hebben zij bij vrienden of kennissen terecht kunnen om het concert niet te hoeven missen. 

Freetime Old Dixie Jassband

De jarige Freetime is uniek in zijn soort in Nederland en daarbuiten. De band heeft vele muzikanten in Enkhuizen geïnspireerd om jazz te gaan spelen wat heeft geleid tot een keur aan zeer succesvolle jazzformaties en een hechte Enkhuizer jazzscene. Nog altijd heeft de 50-jarige Freetime een grote aantrekkingskracht op een vaste groep trouwe supporters, die ieder optreden weer op hun wenken wordt bediend met onvervalste dixielandmuziek.

Ragtime, stomps en blues in Enkhuizen

De bandleden nemen het publiek mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij onder andere ragtime’s, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren. Check voor dit unieke concert in op zondag 19 december vanaf 16.00 uur op de website www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Livestream 19 december.