Het Christmas Choir van het Martinuscollege in Grootebroek repeteert.
Het Christmas Choir van het Martinuscollege in Grootebroek repeteert. Foto: Joyce Buijsman - Broersen

Livestream met Christmas Carols

Algemeen

Livestream met Christmas Carols

GROOTEBROEK - Leerlingen van het Martinuscollege uit Grootebroek treden volgende week via een livestream op voor bewoners van verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek. Het Christmas Choir volgt hiermee een oude Engelse traditie waarbij Christmas Carols gezongen worden om mensen te verblijden met muziek.

Vanuit de praktijklessen Fast Lane to Cambridge is het Christmas Choir ontstaan. “Deze praktijklessen zijn niet alleen gericht op het behalen van een wereldwijd erkend diploma, maar ook de kennismaking met de Engelse cultuur is een belangrijk onderdeel van de lessen”, vertelt lerares Engels Mimi Janssen. “Zo staat er onder andere een reis naar Cambridge op de agenda, wordt er theater gespeeld met een Engels theatergezelschap, bereiden leerlingen een heuse high tea en vormen de leerlingen sinds dit schooljaar een Christmas Choir.”

Serieuze repetities leerlingen Martinuscollege

Het koor bestaat uit zo’n 20 enthousiaste leerlingen uit de leerjaren 1 en 2 en staat onder de bevlogen muzikale leiding van oud-leraar James Zwaag. Iedere maandagmiddag repeteert het koor heel serieus. Ook lerares Mimi Janssen is inmiddels koorlid. “Dat was niet helemaal mijn insteek toen ik dit bedacht, maar de leerlingen vonden het erg leuk als ik ook mee zou zingen dus dan doe je dat natuurlijk”, vertelt Janssen lachend.

Livestream verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek

Het gelegenheidskoor zingt traditionele Christmas Carols; Engelstalige kerstliederen over Jezus en de tijd waarin hij geboren werd. De intentie was om deze liederen voor de kerstdagen live bij verpleeghuis Nicolaas in Lutjebroek te vertolken. Janssen: “Vanwege de coronamaatregelen is dit verpleeghuis nu helaas gesloten, maar we gaan via een livestream alsnog een optreden voor de bewoners verzorgen”.

Kerstgedachte bewoners verpleeghuis

Het verpleeghuis zorgt dat de bewoners de livestream kunnen volgen en voorziet de bewoners van iets lekkers tijdens het optreden. “Mooi dat we op deze manier samen iets leuks voor de bewoners kunnen neerzetten; dat past goed bij de kerstgedachte waarin je iets doet voor een ander”, aldus Janssen.