Botman & Van Vleuten streamen vanaf hun Red Couch.
Botman & Van Vleuten streamen vanaf hun Red Couch. ((Foto: aangeleverd

Botman & Van Vleuten streamen de liefde

Algemeen

HOORN - Elk jaar in december geven singer-songwriters Hèlen Botman en Peter van Vleuten een eindejaarsconcert. Ook dit jaar sluiten ze traditiegetrouw het jaar muzikaal af met hun Love Letters Special. Een concert waarbij ze hun songs afwisselen met liefdesbrieven van hun bezoekers. Net als vorig jaar hebben ze ervoor gekozen het concert vanaf , hun inmiddels befaamde de rode bank, live te streamen. Want maatregelen of niet, de muziek moet klinken. 

“Het was natuurlijk een praktisch besluit”, zegt Helen Botman. “Liever hadden we het publiek om ons heen gehad. Maar we hadden geen zin om het concert op het laatste moment weer te moeten cancelen. En zo’n online versie kan vrijwel honderd procent zeker doorgaan.”

In de huiskamer

“Zelfs zonder het fysieke contact kregen we vorig jaar van ons publiek te horen dat het leek alsof we bij ze in de huiskamer zaten”, vervolgt Botman. “We zitten dicht op de camera, dus vol in beeld. Daarnaast communiceren we live met ons publiek, via de chat. Dat bij elkaar opgeteld geeft toch een gevoel van live contact waar we als muzikant steeds naar streven.”

Eerste rang

“Bovendien zijn er nog best wat andere voordelen te noemen: een QR-check is niet nodig. Het publiek hoeft niet te rijden, en dus ook geen parkeerplaats te zoeken. Je kunt onbekommerd een wijntje drinken. Vanuit het hele land – en buitenland – kun je aanschuiven. En het allermooiste: iedereen zit eerste rang.”

“Dit is een mooie opmaat naar de kerst”, zegt Botman, “want het is het meest liefdevolle concert van het jaar. En een beetje lievigheid kunnen we allemaal wel gebruiken, zeker in tijden als deze.”

Het concert wordt donderdag 23 december om 20.15 uur live gestreamd. Op de dag zelf krijgen de bezoekers hun concertlink gemaild. Meer info en reserveren: www.lovelettersspecial.nl .

Afbeelding