Wonen in een klooster aan de Oudegracht.
Wonen in een klooster aan de Oudegracht. (Foto: aangeleverd)

Wonen in een klooster aan de Oudegracht

ALKMAAR - Wonen in een kloosterkapel, aan de Oudegracht, midden in het bruisende centrum van Alkmaar. Onmogelijk? Nee hoor, vanaf vandaag kan jouw droom werkelijkheid worden, want het middelste deel van het voormalige klooster 'Zusters van Onze Lieve Vrouwe' gaat in de verkoop. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst ca. 360 m2, een achtertuin en een zee aan licht door het prachtige glas-in-lood-raam aan de grachtzijde. Zie jij jezelf al wonen in dit volledig naar eigen smaak in te richten pand? Kijk dan snel op de website www.echtmakelaar.nl .

Het klooster in neogotische stijl stamt uit 1889. Tot het einde van de jaren negentig liepen er nonnen over de gracht van en naar het zusterhuis. "Deze woning staat in mijn top 3 als het gaat om meest bijzondere woningen die ik mocht verkopen", zegt Laurens Slikker van ECHT Makelaars. "Het linker en rechter deel van het klooster zijn eind jaren negentig al verbouwd en bieden nu plaats aan diverse appartementen. Het middelste deel, de kapel, is 23 jaar geleden verkocht aan de huidige bewoner. De kapel heeft een hoogte van ruim tien meter, waar meerdere etages in zijn gebouwd. Deze kunnen verwijderd worden waardoor de hoogte weer zichtbaar wordt. Hier kun je bijvoorbeeld een prachtige loft-achtige woning creëren. Werkelijk uniek door ligging, ruimte en licht. Ik heb niet vaak zoiets gezien, echt prachtig!"

Bakstenen

Dat de kapel wat aandacht nodig heeft, heeft zo zijn voordelen, vervolgt Laurens. "Een deel van het stucwerk van de kapel laat los waardoor de oorspronkelijke gemetselde gewelven weer tevoorschijn komen". Het pand is verouderd en moet aangepakt worden, maar wát kun je hier iets moois maken. Het pand is een Rijksmonument en heeft dus een beschermde status. Kopers moeten er dus rekening houden dat je niet alles zomaar aan kunt passen, maar waarom zou je ook? Het pand is van zichzelf al zo bijzonder. Er is een achterom en een achtertuin van 65 m2. De richtprijs van het geheel is € 750.000 k.k. Welke bijzondere panden ik nog meer heb verkocht? Nou, de boerderij aan de Kennemerstraatweg vind ik ook speciaal. Een boerderij zo midden in de stad. Hier is de stad als het ware om de boerderij heen gebouwd, maar deze kloosterwoning gaat daar misschien wel overheen. Dit is echt iets heel bijzonders, écht iets voor ECHT Makelaars dus", besluit Laurens met een lach.



Meer weten? Neem contact op met ECHT Makelaars: bel 072-2013120, mail info@echtmakelaar.nl of kijk op

www.echtmakelaar.nl .

Het kapelletje is nog intact.
Oude archieffoto kapelletje.
Afbeelding
Afbeelding