Vervolg voorpagina

Hoewel het de bedoeling was om FRITZ vorig jaar - in het kader van 75 jaar vrijheid - te brengen, is de boodschap volgens Maarten nog net zo actueel. "We zien de laatste jaren toch een politieke ruk naar rechts en een polarisering van de samenleving. Dat soort processen vraagt erom alert te blijven, te blijven praten met elkaar. Als theatermakers stellen we vooral vragen en daarmee maken we iets zichtbaar. Wat dat betreft sluit ik niet uit dat we stuk over een paar jaar nog eens spelen, maar dan wél voor publiek!

Relevant

Dan wel met publiek!

Voor ons is het fijn om FRITZ nu af te ronden omdat er ook weer nieuwe projecten op stapel staan, maar wie weet komt FRITZ later terug, want de boodschap van het stuk zal altijd relevant blijven."

Auteur

FRITZ wordt 4 mei om 21.00 uur en 5 mei om 20.30 uur gestreamd vanuit de grote zaal van De Vest. De neef van Fritz Conijn - en auteur van het boek over Alkmaarse bekendste verzetsman - houdt voorafgaand aan de stream een korte lezing. Tickets à € 10 koop je via www.superstar.theater .

Win vrijkaarten

RODI geeft tien vrijkaarten weg voor de streams! Jij wil toch ook kans maken op deze kaarten? Vul het formulier in onder het artikel op www.rodi.nl met de reden waarom jij FRITZ zou willen zien. Uit de hoge hoed worden tien winnaars getrokken die 4 mei bericht krijgen.