Keurslager Frank Hof
Keurslager Frank Hof (Foto:aangeleverd)

Keurslager 't Hof valt in de prijzen met zijn verse grillworst en rundergehakt

TUITJENHORN - Bekend in Tuitjenhorn en verre omstreken. Keurslager 't Hof van Blankendaal. Daar waar je het lekkerste stuk vlees, zelfbereide maaltijden en heerlijkste vleeswaren uit de regio koopt. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De slagerij ontving onlangs twee oorkondes met het cijfer tien gepresenteerd voor beste rundergehakt en beste grillworst.

Advertorial

Een interview met Frank is lastig, want het werk gaat altijd voor. De slager is nu vooral druk met het snijden van ham die hij levert voor de asperges van By Broersen. Toch weet hij even tijd vrij te maken om iets te vertellen over zijn overheerlijke grillworst en rundergehakt. " We bereiden het vlees met uiterste zorg en proef je gelijk. Ons rundergehakt is mager, we halen het vet er zelf uit en draaien dagelijks in de ochtend het vlees tot gehakt. Er komen geen conserveringsmiddelen als zout aan te pas maar ook geen geur-, kleur- en of smaakstoffen. Dat maakt het gehakt verser dan vers en ontzettend lekker. Als je het s 'ochtends koopt en 's avonds als bal gehakt serveert, dan geniet je van elke hap,'' vertelt Frank, slager pur sang.

Een koe per week

Per week wordt er één hele koe gekocht bij Hoeve de Groenzoom. Alle runderen lopen los op stro in royale ruimten waar zowel de koeien als de stieren de ruimte krijgen om een rustig leven te leiden. Ze worden gemest met een uitgekiende voedingsmix, wat uiteindelijk het beste rundvlees oplevert. "Wij kopen de hele koe omdat we alles van de koe gebruiken. Er gaat niets verloren. Ik bezoek de boer ook zes keer per jaar om te zien hoe het daar aan toe gaat. We hechten veel waarde aan de zorg voor natuur en dier."

Lekkernij

Over de grillworst praat Frank gepassioneerd als het gaat om de bereiding. "We hebben de perfecte balans gevonden tussen het vlees, de verse kruidenmix, het vetgehalte en de bereiding ervan. Dit proces kost tijd, dus we maken twee keer per week deze worsten. Heerlijk voor op brood of uit het vuistje, grillworst kan er altijd wel in." Alle producten en maaltijden maakt en bereidt het team van Keurslager 't Hof vers in de keuken van de zaak. "Ook het afbakken en het grillen doen we hier." De passie voor vlees en vee straalt van de winkel af. De met zorg opgemaakte etalages en vitrines zorgen ervoor dat het water je al snel in de mond loopt. Ga je voor de lamsrack of toch liever voor het pure rundvlees als een Angus burger, of geniet je van een biefstuk, kipfilet of stoofvlees? Bij Keurslagerij 't Hof krijg je het lekkerste stuk vlees.

Het rundergehakt dat dagelijks vers wordt gedraaid.
De grillworsten die een 10 hebben gekregen van de jury.
Afbeelding
Afbeelding