Universiteit voor kinderen in Museum In ’t Houten Huis
Universiteit voor kinderen in Museum In ’t Houten Huis (Foto: aangeleverd)

Professoren in universiteit voor kinderen

DE RIJP - Museum In ’t Houten Huis heef vier professoren, experts en/of wetenschappers uitgenodigd om college te geven voor kinderen van acht tot twaalf. Er hebben zich al meer dan 25 kinderen ingeschreven en er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. De onderwerpen zijn walvisjacht, fotograferen met drones, energie en aquariumvissen. Door de vele aanmeldingen moet het museum uitwijken naar een andere locatie in De Rijp omdat het museum geen ruimte heeft voor zoveel kinderen. Dit wordt het Walhuis van en achter museum Jan Boon, 500 meter verderop in De Rijp. 

Walvisjacht, drones en aquariumvissen in Museum In 't Houten Huis

De museumjeugduniversiteit bestaat uit vier colleges. Wiebe de Jager, een kenner van drones, toont hoe het werkt om met drones te fotograferen (26 september). 

Energie

Rob van Hattum (21 november) presenteert op VPRO-tv een programma over wetenschap en hij werkt bij Nemo in Amsterdam. Hij gaat met proefjes aan de slag over het onderwerp energie. Wendy de Jong (31 oktober) heeft bij veel dierentuinen gewerkt en zwom er zelfs in aquaria rond! Zij weet veel van hoe je een aquarium moet inrichten. Walvisprofessor dr. Louwrens Hacquebord is op diverse expedities geweest naar het Noordpoolgebied en is de kenner van de walvisvaart, waar De Rijp ook zo beroemd mee is geworden (12 december).

College

Hoe werkt het? Deelnemers bezoeken in het najaar vier keer een college op zondagmiddag en krijgen een collegekaart en een diploma ter afsluiting. 

Het inschrijven kan nog tot en met 19 september via www.museumjeugduniversiteit.nl.

Prof. dr. Louwrens Hacquebord op walvisexpeditie in Noordpoolgebied.