Marije Ponsioen doet mee aan Trap voor Trap in het AFAS Stadion.
Marije Ponsioen doet mee aan Trap voor Trap in het AFAS Stadion. (Foto: Rodi Media/LV)

Trap voor Trap op de tribunes van het AFAS Stadion

ALKMAAR/ZAANDIJK - Spieren voor Spieren organiseert 6 november het evenement Trap voor Trap in het AFAS Stadion. Deelnemers doen challenges over de tribunes en door het stadion. Zo ervaren ze hoe het is als traplopen een mentale en fysieke uitdaging is. Een van die deelnemers is Marije Ponsioen uit Zaandijk.

Fysieke en mentale uitdaging

"Hier doe ik graag aan mee! Voor veel kinderen is het de normaalste zaak dat ze elke dag gewoon uit bed kunnen stappen, maar voor kinderen met een spierziekte is dit helemaal niet vanzelfsprekend. Daarom ga ik deze fysieke uitdaging aan om zo geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren. Of ik zelf sportief ben? Nou, mijn sportcarrière bevindt zich op een dieptepunt, haha. Vroeger was ik een fanatieke hardloper, maar toen ik moeder werd, had ik weinig tijd en energie over voor sporten. Daarom is dit voor mij een mooi moment om het weer op te pakken. Het zal pittig worden, maar ik heb er zin in. Met zo'n hele groep door het AZ-stadion lopen is toch geweldig?! Er zijn drie parcours door het stadion uitgezet en ik kies de pittigste. Er zijn twee manieren om mij te sponsoren: individueel of via mijn team Nutrabio. Wie zelf mee wil doen en zo Spieren voor Spieren wil sponsoren, kan zich ook nog aanmelden. Zo komen we samen in actie voor dit goede doel waar ik volledig achter sta. Ik ga d'r voor!" 

Spierziekte

In Nederland hebben ongeveer 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is meer dan een volledig gevuld AFAS Stadion. De impact van een spierziekte op een kind en de omgeving is enorm. Meer informatie en sponsoren via 

www.trapvoortrap.com