Afbeelding
(Foto: RAUW&TEDER)

Mylou Frencken en Rauw en Teder

DE RIJP - In het weekend van 6 en 7 november is er in concertpodium de Groene Zwaan voor elk wat wils. Mylou Frencken zingt intieme, poëtische liedjes. RAUW&TEDER zingt ook over liefdesperikelen, maar dan wel onder stevige rockpartijen. 

Hoe vind je door je boosheid heen je tederheid terug?

Aanwaaien is het nieuwe programma van kleinkunstenares Mylou Frencken. Magische zandtekeningen van Gerrie Hondius en gitaarklanken van Ronald Schmitz zetten haar liedjes kracht bij. Hondius en Frencken vertellen een verhaal over de breekbaarheid van mensen. Hun leven en liefde, hun moed om verder te gaan. Wat komt ons zomaar aanwaaien, waar moeten we hard voor vechten? Hoe houden we ons staande in een almaar wervelende wereld? Hoe vind je door je boosheid heen je tederheid terug? Je komt ogen en oren te kort bij deze betoverende, indringende, tegelijkertijd grappige voorstelling.


RAUW&TEDER brengt Nederlandse, en soms zelf Duitstalige, rock. De band zal bij sommigen associaties oproepen met de sfeer in een bordeel, of wellicht met de drang naar de roes van drank of drugs, of met de vlucht in de nacht, of misschien met een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze. Jeroen Booy en Bart Minderman schreven samen een eigen repertoire. In het verlengde van hun eerdere bands, waaronder The Scene, spelen ze stevige rock & roll met strakke drumpartijen en harde gitaren. De combinatie van hard en zacht, rauw en teder, resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herinnerd wordt aan Iggy Pop, AC/DC, soms een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.


Mylou Frencken speelt 6 november om 20.30 uur €16,-. RAUW&TEDER is zondag 7 november om 15.30 uur, €15,-

Afbeelding