Spencer, de nieuwe film van Pablo Larraín.
Spencer, de nieuwe film van Pablo Larraín. (Foto: aangeleverd)

Filmfestival Alkmaar in HAL 25

ALKMAAR - Filmhuis Alkmaar presenteert van 4-7 november 'Filmfestival Alkmaar 2021', een speciale pop-up editie op bij HAL 25 aan de Pettemerstraat 15. Vier dagen lang is een uniek programma te zien met een selectie van de crème de la crème van de internationale cinema, afkomstig van uiteenlopende continenten.

De 14 voorpremières vormen een mooie mix van films gemaakt door gevestigde filmmakers en nieuw, debuterend talent. Het festival trapt af met de openingsfilm Spencer, de nieuwe film van Pablo Larraín met Kristen Stewart in de hoofdrol als prinses Diana. Naast het filmprogramma staan er tijdens het festival drie unieke multimediale werken opgesteld. Deze werken stellen, elk op hun eigen manier, een maatschappelijk dilemma aan de orde en zijn eerder dit jaar alle drie geselecteerd voor het Gouden Kalf Digitale Cultuur op het Nederlands Filmfestival.

Tickets

Kaarten voor de filmvertoningen kosten € 11,50 inclusief thee of koffie zijn te koop op www.filmfestivalalkmaar.nl. Een passe-partout kost € 45,50 (exclusief drankjes) en geeft toegang tot het volledige 4-daagse programma. Voor zaterdag 6 en zondag 7 november zijn ook dagkaarten te koop voor € 25,- (exclusief drankjes). Het festivalprogramma is gratis toegankelijk voor Cinevillepashouders. 

Film, food & drinks

De HAL 25 bar vormt het bruisend festivalhart voor drankjes. Stadskantine verzorgt elke dag om 17.30 uur een vega filmfestivalmaaltijd. Meer informatie: www.filmfestivalalkmaar.nl.