De verschrikkelijke vondeling.
De verschrikkelijke vondeling. (Foto: aangeleverd)

Winters sprookje in Top 5 De Vest

ALKMAAR - Elke maand brengt het Alkmaars Nieuwsblad de Top 5 van Theater De Vest. Deze keer: december.

De Alex Klaasen Revue – Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas (Zaterdag 4 december)

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug in de theaters met een 'Special Edition' van zijn succesvolle voorstellingen Showponies 1 en 2, getiteld ‘Snowponies, een ‘Merrie’ Christmas’. Deze exclusieve kerstshow is hét medicijn om de donkere dagen voor kerst door te komen. Want zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten.

Yentl en de Boer (Vrijdag 10 december)

Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes. Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan programma’s als Pauw, RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. 

Ligconcert Tobias Borsboom (Zondag 12 december)

Sta jij open voor een bijzondere concertervaring? Kom naar de ligconcerten in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar! Vlei neer op een matje of leun lekker achterover in een strandstoel. Sluit je ogen en droom weg op wonderschone klanken, live gespeeld door de beste musici. Stap uit je dag, onthaast en geniet in een bijzondere setting met volle aandacht en zonder afleiding van de mooiste klassieke muziek. In samenwerking met International Holland Music Sessions. 

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan – De Notenkraker (Woensdag 15 december)

Het magische kerstballet ‘De Notenkraker’ brengt het ultieme kerstgevoel in de theaters. Het verhaal vertelt het avontuur van Clara en de betoverde notenkraker die ze op kerstavond cadeau krijgt. Deze voorstelling, gedanst door het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan.

De Verschrikkelijke Vondeling – Een winters sprookje (6+) ( Zondag 26 december - donderdag 6 januari)

In de donkere dagen rond Kerst beleef je een hartverwarmend avontuur in de intieme sfeer die hoort bij deze mooiste tijd van het jaar. De Grote Kerk van Alkmaar is het decor van een hartverwarmend winters sprookje van schrijver Don Duyns (bekend van familievoorstellingen als' Lang en Gelukkig' en ‘Snorro'). Topacteurs Annet Malherbe, Leopold Witte, Aafke Buringh, David Lucieer en anderen spelen deze humoristische en muzikale voorstelling, begeleid door vier musici.