De uitreiking met links de heer Marcel Monden en mevrouw Carolina de Geus en rechts burgemeester Rian van Dam.
De uitreiking met links de heer Marcel Monden en mevrouw Carolina de Geus en rechts burgemeester Rian van Dam. (Foto: www.hollandskroon.nl)

Marcel Monden koninklijk onderscheiden

WIERINGERWAARD - De heer Marcel Monden uit Wieringerwaard (1958) ontving woensdag 20 januari j.l. uit handen van Burgemeester Rian van Dam een Koninklijke Onderscheiding. Van Dam startte haar speech met te zeggen dat de heer Monden bij veel mensen respect en waardering afdwingt. "Uw cv is zo indrukwekkend dat het haast niet voor te stellen is, dat één mens al dit werk verzet", zei Van Dam.

Verder prees Rian van Dam de heer Monden onder meer voor zijn werk in de psychiatrie en zijn inzet voor de ondernemingsraad van het RIAGG West-Friesland. Ook zijn inzet als clubarts bij the American Football Vereniging IJmuiden Coasters kwam aan de orde alsmede zijn inzet als mantelzorger voor zijn vrouw Carolien.

Voorbeeld

"Meneer Monden, U bent een voorbeeld voor velen. Vakinhoudelijk, als vrijwilliger, als echtgenoot, als mens. Laat ik na vandaag dan ook niet meer horen dat u bang bent dat mensen u lui vinden. U telt voor tien. Ik vind het dan ook eervol om het volgende tegen u te zeggen. Ik zeg daarbij meteen dat het niet vaak voorkomt en het slechts een zeer select groepje mensen in ons land toekomt. Meneer Monden, Het is mij een eer en genoegen u te mogen meedelen dat het zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft behaagd u te onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau", aldus burgemeester Rian van Dam.