Proefjes doen op VWO  2 niveau.
Proefjes doen op VWO 2 niveau. (Foto: aangeleverd)

Uitgestelde havo/vwo-keuze op De Dijk

MEDEMBLIK - Het is hectisch in groep 8, want de schoolkeuze wordt binnenkort bepaald. Op De Dijk in Medemblik doen ze er alles aan om, binnen de maatregelen, potentiële leerlingen in februari goed voor te lichten.

José Bruin, afdelingsleider mavo, havo & vwo: "Het kind moet op de juiste plek terecht komen! Dat is ons uitgangspunt. In de overgang van groep 8 naar de brugklas is niet altijd duidelijk welk niveau precies bij een leerling past. Op De Dijk nemen we de tijd om dat uit te zoeken. Elke leerling blijft de eerste twee jaar in dezelfde basis/kader-, kader/mavo-, mavo/havo- of havo/vwo-klas. Maar al tijdens deze brugperiode kunnen ze doorstromen naar een hoger niveau. Daarnaast kun je extra vakken volgen en zelfs vakken op een hoger niveau doen."

De Dijk biedt de eerste drie jaar havo/vwo aan in Medemblik. Na de derde stromen de leerlingen door naar andere scholen. José: "Het grote voordeel is dat leerlingen met een havo/vwo-advies drie jaar op een gecombineerd, uitdagend havo/vwo-niveau werken. Pas daarna maken ze de daadwerkelijke keuze. Het kind krijgt de ruimte om te ontwikkelen, waardoor het na die drie jaar duidelijk is op welk niveau, bij welk profiel en dus bij welke school hij of zij het beste op zijn plek is." De uitgestelde keuze heeft ook een ander voordeel: " SG De Dijk is een kleine school, waar iedereen elkaar kent. Het is een heel veilige omgeving en uitgesproken geschikt om eerst persoonlijk verder te groeien, voor je de grote stap naar de bovenbouw havo/vwo zet! Wij helpen daar graag bij."


Meer informatie over de opleidingen en open dagen (13, 16 en 18 februari) van De Dijk: www.sgdedijk.nl.