Afbeelding
(Foto: JB/RM)

Mensen

Mijn column lezen is misschien een rustmomentje voor u met een lekkere kop koffie. als het even kan met wat lekkers erbij. Zelf ben ik dol op koek. Ik vraag niet aan mijn huisarts of het misschien teveel zoet is, net zoals teveel zout!

Ik geniet er schandalig van. Conclusie? Het is toch een soort verslaving. Daarom kan ik mij roken of niet meer roken zo goed voorstellen.Om iets te laten staan. Wanneer je toch weer een peuk opsteekt, ziet iedereen dat je door de mand valt; gauw wat zoetigheid pakken, valt geen mens op. Ik hoop dat het de rokers toch zal lukken! Wat ik dan ook denk als ik TV kijk of naar de radio luister: zijn de regeringen op onze aardbol verslaafd aan ellende? Verdragen zijn leugens en beloften zijn loze kreten!

Van grootmachten denk je dat het goed gaat, maar stiekem laten ze de man verdwijnen en hakken hem in mootjes. Natuurlijk groot misbaar.

De wereld staat letterlijk op zijn kop! Eén mens gedood is er één teveel, maar wat er in Jemen en al die andere Afrikaanse landen gaande is lijkt een gruwelijke waanzin. Afgelopen week werden er 150 schoolmeisjes uit hun klaslokalen ontvoerd. Gelukkig zijn ze weer heelhuids thuis. Hoogstwaarschijnlijk heeft die regering een flinks losgeld moeten betalen.

De bevolking lijdt honger. Er is geen eten meer en de wereld protesteert niet!

Wat lijkt het in de polder dan nog vredig! Met mijn scootmobiel reed ik door het park. Ik moest even stoppen, want een speelgoedkar stond midden op het pad. Een lieve opa liet zijn kleinzoon zelfstandig een plasje doen, want als grote kleuter plas je niet meer in je broek. Een beetje sproeiwater over een paar grassprietjes, eigenlijk verboden, maar de stinkende hondenpoep is vele malen erger. Een kinderplasje en een lieve bezorgde opa, zo heerlijk Hollands. In de rest van de wereld geldt het recht van de sterkste, de rijkste en de slimste!