Er is veel vuil opgehaald in Barsingerhorn.
Er is veel vuil opgehaald in Barsingerhorn. (Foto: aangeleverd)

Barsingerhorn is een stukje schoner

BARSINGERHORN - In Barsingerhorn is het idee ontstaan om aan de Landelijke Opschoondag mee te doen. De dames Irma Vredenburg en Betsy Ranzijn hebben het opgepakt en de kinderen in de buurt gevraagd om hieraan mee te doen. Dit leverde veel positieve reacties op.

Dorp deed mee aan Landelijke Opschoondag

Vervolgens is Hans Oldersma van de gemeente Hollands Kroon benaderd die voor de nodige spullen heeft gezorgd zoals grijpers, ringen, vuilniszakken en gele hesjes. Om twee uur werd verzameld bij Ed en Betsy en kreeg ieder zijn uitrusting. Zo gingen zij in een paar groepjes vol goede moed op pad om het 'dorp' een stukje schoner te maken. Na ongeveer twee uur was iedereen weer terug met een goed gevulde vuilniszak. Wat opviel was dat er heel veel hondenpoep lag, hetgeen niet door de hondeneigenaren is opgeruimd. Bij deze een oproep aan de hondeneigenaren: 'Ruim de ontlasting van uw hond op'. De kinderen zullen u dankbaar zijn'.

Geslaagde actie

Het was een geslaagde actie en Barsingerhorn is weer een stukje schoner. Gehoopt wordt dat een ieder zijn verantwoording neemt om het zo te houden. Met dank aan: Irma, Betsy en Ed, moeder van Christiaan en Anneke die voor de innerlijke mens heeft gezorgd. En de kinderen Femke, Lisanne, Beaan, Nikky, Doutzen, Milou, Luca, Christiaan en Benjamin.